4gamers.be

Kinect niet langer verplicht voor Xbox One

Door Jay, 13-08-2013 00:46, bron: kotaku

Van de Xbox One zoals die aanvankelijk gepresenteerd werd, schiet inmiddels niet veel meer over. Het DRM-beleid werd al aangepakt en ook de verplichte online connectie is verleden tijd. Een derde doorn in het oog van veel gamers was dan nog de nieuwe Kinect. Wat ongelukkige communicatie zorgde ervoor dat de fantasie van sommigen op hol sloeg, zeker wanneer gesuggereerd werd dat de camera constant zou luisteren en misschien zelfs constant zou kijken. In eerste instantie liet Microsoft weten dat je Kinect gewoon kan uitschakelen, zolang je de camera maar op de console aangesloten blijft. Ook dat is nu echter verleden tijd.

Microsoft heeft bevestigd dat de Xbox One ook nog gewoon zal werken wanneer Kinect niet is aangesloten. Het logische gevolg hiervan is natuurlijk wel dat bepaalde features, zoals bijvoorbeeld spraakherkenning, niet zullen werken. Ook games die Kinect vereisen, zullen dan niet gespeeld kunnen worden. Microsoft nam de beslissing omdat het heeft gemerkt dat sommige mensen zich niet op hun gemak zouden voelen als Kinect verbonden is met de console, en men wil het mensen hoe dan ook zo comfortabel mogelijk maken. Voorts kan het natuurlijk altijd gebeuren dat de Kinect-camera eens valt en wordt losgekoppeld. In dat geval zou het erg vervelend zijn als de console plots stopt met werken.

Kinect kan je indien gewenst dus gewoon loskoppelen van je console, al benadrukt Microsoft wel dat je ook gewoon via instellingen de camera kan uitschakelen waardoor geen gegevens meer worden verzameld of opgevangen. Dit is dus nagenoeg hetzelfde als wanneer je de camera zou loskoppelen van de Xbox One, met het voordeel dat je camera weer gewoon kan inschakelen wanneer je wil in plaats van dat je hem ook effectief weer moet gaan inpluggen.

Ondanks het feit dat Kinect niet langer vereist is om de Xbox One te gebruiken, is Microsoft niet van plan om nu een Xbox One-bundel zonder Kinect aan te bieden, al zou daar natuurlijk nog verandering in kunnen komen. Hoe dan ook lijken heel wat games gebruik te gaan maken van Kinect de spraak- en gebarentechnologie zal hoe dan ook wel een publiek hebben, dus al bij al is het niet zo onlogisch dat Microsoft alsnog bij elke Xbox One-console Kinect bundelt.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.