4gamers.be

Bevestigd: Xbox One pas in 2014 in België

Door Jay, 14-08-2013 19:50

Update

Microsoft heeft inmiddels officieel de plannen voor de launch van de Xbox One bijgesteld. Aanvankelijk wilde men de console in november in 21 landen uitbrengen, maar dat aantal is nu teruggebracht naar 13. Australië, Oostenrijk, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Mexico, Spanje, het verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland krijgen de console nog in november. Voor België, Denemarken, Finland, Nederland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland tracht men de console zo snel mogelijk in 2014 te lanceren.

De reden voor het uitstel is, zoals we eerder al vertelden op basis van onze bronnen, dat de localisatie van de Xbox One meer tijd vraagt. Dit houdt zaken in als bijkomende talen voor voice-ondersteuning voor het dashboard en het aanbieden van content voor lokale markten.

Compensatie voor pre-orders

Microsoft beseft dat veel mensen in de getroffen landen teleurgesteld zullen zijn en biedt daarom een compensatie aan voor wie de Day One-editie van de Xbox One reeds heeft besteld. Die pre-orders zullen in 2014 namelijk niet alleen hun Day One-editie krijgen, maar ook een gratis game. Voor meer informatie hierover moeten mensen met een pre-order zich wenden tot de retailer waar ze hun pre-order hebben geplaatst. Microsoft zal hoe dan ook dichter bij de lancering nog meer details hierover geven.


Origineel (14/08/2013, 15:44)

Officieel heeft Microsoft te kennen gegeven dat de release van de Xbox One gepland staat voor november 2013 en dat in alle grote regio's, waaronder de VS en Europa. Nu echter duiken verschillende geruchten op die spreken over een uitgestelde release. De console zou in bepaalde gebieden of landen niet voor 2014 verschijnen.

Ook wij hebben deze geruchten in de wandelgangen opgevangen en hebben enkele goed geplaatste bronnen gecontacteerd. Om onze bronnen te beschermen kunnen we niet veel details geven, maar één bron wist de uitgestelde release voor België alvast te bevestigen, terwijl een andere bron zei iets van die aard te hebben opgevangen. Het uitstel zou wel niet voor heel Europa gelden, maar enkel voor bepaalde landen, waaronder België, Nederland en enkele Scandinavische landen. Naar verluidt zouden mogelijke problemen met de "vertaling" aan de basis liggen van het uitstel, maar dat is niet zeker. Ook is niet duidelijk van welke aard die problemen precies zouden zijn.

We hebben de lokale afdeling van Microsoft gecontacteerd, maar daar klinkt het dat men niet reageert op geruchten en dat officiële informatie via de officiële kanalen verschijnt. Op basis van onze bronnen lijkt de kans echter reëel dat de Xbox One pas in 2014 in België zal verschijnen.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.