4gamers.be

Microsoft overwoog Xbox One zonder schijfjes

Door papfles, 03-01-2014 00:00

Als er nieuwe consoles worden ontwikkeld, moet men al geruime tijd op voorhand gaan inschatten wat mogelijke technologieën of vooruitgangen zijn die gebruikt zullen worden in de toekomst, op het moment dat de console zou moeten verschijnen. Vaak sneuvelen er dan weer wat zaken omdat ze nog niet ontwikkeld genoeg zijn om te kunnen gebruiken.

Dat blijkt enigszins het geval te zijn bij de Xbox One. Zelfs tot aan E3 dit jaar overwoog Microsoft zelfs om de Xbox One uit te brengen zonder dat je er schijfjes in kon steken. Het zou dus eigenlijk volledig gebaseerd zijn op wat je kan downloaden. Men is uiteindelijk toch afgestapt van dat plan. "Als je naar bandbreedte en de omvang van games kijkt, bracht het problemen met zich mee", besloot Phil Spencer van Microsoft. Hadden jullie zo'n console willen hebben, eentje zonder disc drive?

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.