4gamers.be

Crytek vreest dat PS4 en Xbox One te weinig RAM hebben

Door Jay, 19-05-2014 13:20, bron: gamingbolt

Sean Tracy, engine business development manager van Crytek, heeft tijdens een interview zijn bezorgdheid geuit over de "bescheiden" hoeveelheid RAM waarover de PS4 en Xbox One beschikken. Dit zou in de nabije toekomst al problemen kunnen opleveren, al ziet Tracy wel oplossingen.

De PS4 en Xbox One hebben momenteel 8GB RAM om uit te putten, maar Tracy wijst erop dat ontwikkelaars die 8GB niet per se ten volle kunnen benutten. De Xbox One bijvoorbeeld reserveert een bepaalde hoeveelheid RAM voor het besturingssysteem, waardoor ontwikkelaar dus minder RAM hebben om te gebruiken voor hun game. Gezien de verdere evolutie van technologie het RAM-verbruik dat daarmee gepaard gaat, verwacht Tracy dat de beperkte hoeveelheid RAM van PS4 en Xbox One in de toekomst mogelijk de meest beperkende factor van de consoles zullen zijn, al is RAM op zich natuurlijk niet alles.

Tracy wijst erop dat technologie steeds efficiënter omspringt met RAM en dat er dankzij nieuwe engines en middleware dus meer gehaald kan worden uit de hoeveelheid RAM die beschikbaar is. Voorts is Tracy wel erg te spreken over de processors van de PS4 en Xbox One. Die zouden volgens Tracy puur qua kracht geen geweldige sprong zijn tegenover de vorige generatie, maar wel qua mogelijkheden en integreren van bepaalde processen.

4Gamers screenshot 4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.