4gamers.be

Kinect zat oorspronkelijk mee in Xbox One-design

Door papfles, 22-05-2014 08:50, bron: develop-online

Vooraleer een product aan het grote publiek wordt getoond, zijn er vaak ettelijke prototypes afgewerkt waarbij men uiteindelijk de knoop moet doorhakken over welke versie het nu zal worden. Nu blijkt dat de Kinect-camera in één van die prototypes mee ingebouwd was in de Xbox One-console. Carl Ledbetter was mee verantwoordelijk voor de bouw van deze prototypes en laat weten dat Microsoft het idee uiteindelijk afschoot omdat het toestel op die manier te groot werd.

In totaal zouden er meer dan 75 prototypes zijn gecreëerd, waaronder eentje zonder disc drive, rekening houdend met een pure digitale toekomst, maar ook die versie werd uiteindelijk naar de schroothoop verwezen. Met een Kinect die in de console zelf zat, zou het ook bijzonder moeilijk zijn geweest om het toestel nu zonder Kinect te verkopen waarschijnlijk, dus Microsoft lijkt in elk geval de logische keuze te hebben gemaakt.

4Gamers screenshot

Reacties

  • Zeromus

    Om nog maar te zwijgen dat als de Kinect in de console zelf zat, dat je verplicht zou zijn om de console zichtbaar in de buurt van je TV te plaatsen. Iets wat ik zelf op dit moment niet eens zou kunnen, gezien een wall-mounted Smart TV, en wireless HDMI aansluiting voor minder kabel in het zicht te hebben. (gebruik de wireless hdmi nu wel voor mijn PC, maar het principe is hetzelfde :p )

    Wel opmerkelijk dat ze ook een disc-less versie hadden, als je dan toch de woonkamer wilt overnemen, ga je toch op z'n minst nog DVD moeten kunnen afspelen voor de komende 15 jaar of zo.

    Reactie aangepast door Zeromus om 2014-05-22 om 09:06

    • Geplaatst op 2014-05-22 om 09:05

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.