4gamers.be

Microsoft zet 18000 mensen op straat, "beperkte impact" voor Xbox

Door papfles, 17-07-2014 15:52

Na de aankoop van Nokia had Microsoft al laten weten dat er manieren zouden gezocht worden om alles zo gestroomlijnd mogelijk te maken en dat was al een eerste teken dat er waarschijnlijk ontslagen zouden volgen. Dat werd eerder deze week wederom een gerucht en nu is het dus bevestigd dat er 18.000 banen geschrapt zullen worden. Dat zal in het komende jaar uitgevoerd worden, waarbij de Nokia Devices and Services-afdeling het meeste zal moeten inkrimpen. Daar sneuvelen al 13.500 banen.

Voor Xbox zou het eigenlijk een redelijk veilige situatie zijn. "We hebben het afgelopen jaar al aanpassingen doorgevoerd bij deze teams en dat wil zeggen dat er nu een beperkte impact zal zijn voor de teams van Surface, Xbox, PPI/meetings en next generation", laat Stephen Elop weten. Eerder was er wel nog het gerucht dat het Europese marketingteam misschien nog wel wat verschuivingen zou ondergaan.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.