4gamers.be

Hands-on preview: The Crew

Door papfles, 09-04-2014 08:56

Cruisen in The Crew

[Gespeeld op pc]


In sommige branches lijkt het enigszins vast te liggen wie wat doet. Voetbal wordt verdeeld tussen EA en Konami, kartgames zijn zowat een alleenheerschappij van Nintendo en racegames zitten (qua mastodonten) bij Microsoft met Forza, Sony met Gran Turismo, Codemasters met ettelijke racing games en EA met onder meer Need for Speed. Tijd dus voor een nieuwe uitdager: Ubisoft met The Crew.

Ondanks rij mechanics in games als Watch Dogs en Driver: San Francisco kan je bezwaarlijk zeggen dat Ubisoft een gigantisch verleden als racegame-uitgever heeft. De beste oplossing is dan om een ervaren team aan de leiding te hebben staan bij The Crew en dat is Ivory Tower toch wel, ondanks het feit dat dit hun eerste titel wordt. Edoch, ervaring heeft het team wel met ontwikkelaars uit de Need for Speed- en Test Drive Unlimited-stallen van weleer.

The Crew screenshot

Toch is “racegame” niet het eerste woord dat we te horen krijgen bij deze game, want zelf spreekt men over een MMORPG. Voor je met allerlei kronkels probeert uit te vissen waarom, is hier het antwoord: je wagen is je personage, je vergaart onderdelen door missies te doen en je krijgt ervaringspunten om uit te delen door in level te stijgen. Smijt er de gigantisch grote open wereld tegenaan (met name de hele Verenigde Staten van Amerika) en je hebt wel begrip voor de woordkeuze.

Als je het verhaal wil afhaspelen, zal je eigenlijk van het oosten naar het westen trekken, via New York, berggebieden, Yosemite, de ‘Bayou’, Detrois naar Las Vegas, al is er tussen al deze plaatsen natuurlijk ook steeds wat te beleven om je uit te leven en je vaardigheden te laten zien. Om echter niemand te overdonderen, gooit men - via de verhaallijn - steeds meer in je schoot. Sowieso mag je wel een missie verwachten waarbij je de hele breedte van de VS moet oversteken in een race, iets wat met quasi de snelste wagen in het spel nog altijd 45 minuten zou duren.

The Crew screenshot

Om rond te rijden heb je natuurlijk wagens nodig en die zijn in deze The Crew onderverdeeld in verschillende categorieën, die je ook gaandeweg vrijspeelt in de verhaallijn. Zo heb je Street Spec, Dirt Spec, Perf(ormance) Spec, Raid Spec en Circuit Spec. Elk type is geschikt voor bepaalde ondergronden en terreinen en zo leer je eigenlijk per ‘Spec’ ook een nieuw type racegame kennen. Het biedt de makers ook de kans aan om je aan een type te doen wennen voor ze je introduceren aan een nieuwe variant.

Dat is ook wel enigszins nodig, want de wagens gedragen zich ook anders, zowel afhankelijk van hun Spec als van de ondergrond, zodat enige gewenning zeker op zijn plaats is. Wie dus na urenlang gamen nog uitdaging zoekt, mag gerust met een Raid Spec (de ultieme off-road ervaring) proberen om een circuitrace te gaan winnen tegen Circuit Specs of omgekeerd. (horen we daar een livestream met en tegen Jay?) Zelf hadden we in blitzkrieg-stijl kennisgemaakt met ettelijke Specs en dan valt op hoe snel je plots niet meer kan rijden als je een andere Spec voor je neus geschoven krijgt.

The Crew screenshot

Het allerleukste, zeker voor de tuningliefhebbers, is dat je stockwagen naar alle mogelijke Specs kan worden omgebouwd en dat je daarbinnen ook nog eens 19 verschillende onderdelen krijgt om je in uit te leven. Op dat vlak is je wagen dus inderdaad je personage, maar in plaats van intelligentie, uithouding en andere RPG-elementen, kan je hier je motor, je chassis en dergelijke tweaken naargelang je racestijl. Het zorgt er ook voor dat doorwinterde racers zich meteen met allerlei diepgaande aanpassingen kunnen gaan bezighouden en zelfs met manuele koppeling kunnen werken, als ze dat zouden wensen.

Uiteraard kunnen nieuwelingen gewoon alles automatisch laten lopen, maar een klein beetje tunen kan geen kwaad, want maximale kracht en snelheid is misschien wel leuk, maar als je daardoor je vorige “sweet spot” van grip kwijt bent, kus je al snel voorgevels van heel wat gebouwen. De autofanaat (van een collega-site die aanwezig was) was in elk geval bijzonder te spreken over alle mogelijke opties, al hoopt hij wel dat het geluid van sommige wagens nog wordt verbeterd, dus dat geven we ook graag mee vanuit zo’n kenner.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.