4gamers.be

E3-crew onthult persoonlijke top 3 games van E3

Door papfles, 19-06-2014 14:00

De E3-beurs is ondertussen al zowat een weekje achter de rug en dat wil zeggen dat alle emoties ook enigszins verwerkt zijn. Tijd dus om terug te blikken op de games die de 4Gamers-crew ter plekke heeft gezien en er een top 3 uit te puren per persoon, die ook deels afhangt van de afspraken die we hadden op de beursvloer zelf. Laat in de comments gerust jullie top 3 horen.

EVELICIOUZ

Far Cry 4


Na het zien van de gameplay-trailer ben ik helemaal overtuigd dat dit een goede game zal worden. Grafisch ziet het er al geweldig uit en de nieuwe omgeving, aangevuld met een aantal nieuwe elementen (olifanten!), lijkt een schot in de roos te worden. Stealth of gewoon via de voordeur, de keuze is aan ons. Co-op is een ander leuke extra, zeker omdat je vrienden in se geen exemplaar nodig hebben om mee te doen. Misschien wordt dit wel de nieuwe "definition of insanity"?
 


De trailer voor Dead Island 2 was aanstekelijk, in die mate dat we al meteen aan het meetikken waren. Een nieuwe ontwikkelaar, een nieuwe spelomgeving, betere graphics en een vrolijkere sfeer lijken Dead Island 2 naar een hoger niveau te tillen. Humor lijkt veel meer aanwezig te zijn en een co-op met 8 personen is een mooi toetje, al wil dat niet zeggen dat je per se samen moet spelen. De eenzaten (foreveralone.jpg) kunnen in elk geval ook gewoon hun gangetje gaan.
 


Een gebrek aan informatie voor E3 deed Evolve onder mijn radar passeren, maar een hands-on sessie knalde deze game vlotjes in mijn top 3. Met 4 vechten om een spelerbestuurd monster te verschalken in een bijzonder tactische game, die bol staat van de actie en de samenwerking, het deed de adrenaline danig stijgen. Mijn jetpack is in elk geval gevuld om in oktober de achtervolging in te zetten.
 

SURION

Evolve


Voor mij is Evolve dé game van E3. Het spel is verrassend tactisch en bevat een breekbaar evenwicht tussen eerlijk en oneerlijk. Een gigantisch speelbaar monster met vernietigende aanvallen neemt het op tegen een (hopelijk) geoliede machine van 4 spelers. Wat op papier een oneerlijke strijd lijkt, komt in werkelijkheid anders uit, al hangt het stevig af van je teamgenoten, want samenwerken is hier zeker hoog noodzakelijk.

Evolve screenshot


 

Sunset Overdrive


Met Sunset Overdrive hebben we eindelijk nog eens een “over the top” game die niet hyperrealistisch wil zijn. Deze kleurrijke game met invloeden van inFamous en Ratchet & Clank (ook van Insomniac) speelt nog gekker dan de trailers doen vermoeden. Al ooit een monster in flarden geschoten na een dubbele salto met wallride? Ons is het in elk geval wel gelukt tijdens de hands-on sessie. Als je nog geen Xbox One in huis hebt, dan zal Sunset Overdrive dé reden tot aankoop zijn.


The Witcher 3: Wild Hunt


Ook al hebben we het zelf niet mogen spelen, de live demo zorgde voor heel wat ‘wow’- en ‘oh’-reacties. Wat ons vooral bijbleef waren de levendige steden, de dynamische keuzes die Geralt moet maken met de bijhorende reacties en het hoge verkenningsgehalte. Grafisch was The Witcher 3: Wild Hunt zonder twijfel één van de mooiste games op de vloer. Bier krijgen tijdens de presentatie was ook een slimme zet.


YONIVL

Batman: Arkham Knight


Batman met Rocksteady is een groot verschil tegenover Batman zonder Rocksteady. Dat zagen we al bij de vorige game en dat zien we nu bij Arkham Knight. De actie die we te zien kregen in de demo was simpelweg verbluffend, met een hoofdrol voor het nieuwe speeltje van Batman: de Batmobiel. Zo voegt Rocksteady een extra dimensie toe aan de gameplay. De Batmobiel wordt immers betrokken in puzzels, zorgt voor meer vrijheid in de stad en maakt van deze game soms een third-person shooter. Doe daar dan nog de fenomale Batmobile Takedowns bij en we zijn helemaal verkocht.

Batman: Arkham Knight screenshot


 

Splatoon


Je zou het niet verwachten, maar Nintendo heeft een meer dan degelijke multiplayershooter gemaakt met Splatoon. De simpele, maar ongelooflijk verslavende gameplay van Splatoon, zorgt er voor dat deze game een favoriet zal worden. Niet enkel bij de fans van shooters, maar ook bij gamers die het graag eenvoudig houden met partygames. Het is even wennen aan de besturing, die goed gebruik maakt van de gamepad, maar eens je dat onder de knie hebt, vliegen de paintballs met zijn honderden door de lucht. Afhankelijk van het totaalpakket heeft Nintendo met Splatoon echt goud in handen.


Assassin’s Creed Unity


Ja, het is weer een Assassin’s Creed en ja, de kans bestaat dat we teleurgesteld zullen zijn, maar toch zijn we opnieuw onder de indruk geraakt. Niet alleen ziet Parijs er verbluffend uit en zou het volgens de makers een immense vlakte beslaan, deze Assassin’s Creed maakt duidelijk gebruik van de kracht van de nieuwe consoles, met spectaculaire aantallen NPC’s in beeld. NPC’s die ook nog eens echt lijken te leven. Voor het eerst kunnen we ook de binnenkant van gebouwen ontdekken en is er een stealth-knop toegevoegd. Eindelijk gedaan met wachten tot de game zelf beslist dat je mag bukken.


PAPFLES

Alien: Isolation


Alien: Isolation was de laatste game die we gingen bekijken en toen we buiten kwamen, zaten we met de daver op het lijf en bleven we nog uren zoeken naar de alien. De spanning was torenhoog en men wist het kat-en-muis spel uit de films danig goed na te bootsen in de game. Als men dit weet door te trekken in de volledige game, wordt dit dé horror/thriller topper van het najaar.


Grim Fandango


Geen seconde van het spel werd getoond op E3, maar qua verrassing en gigantische nostalgische noot kon deze aankondiging wel tellen. Een leuke introductietrailer tijdens de persconferentie en meer hadden we niet nodig om terug te denken aan het geweldige avontuur dat we met Manny Calavera weer zullen gaan beleven.


No Man's Sky


Hello Games heeft met Joe Danger al een crew-favoriet in huis, maar No Man's Sky legt de lat immens veel hoger dan Joe Danger. De trailers lijken in elk geval een enorme vrijheid uit te stralen, met onnoemelijk veel mogelijkheden en vooruitzichten, dat het spel - ondanks een gebrek aan doortastende informatie - mijn gamezintuigen blijft prikkelen. Op zoek naar nieuwe planeten, in een immer uitbreidende wereld, laat maar komen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.